behandeling zonder hormonen vaginale droogheid chemotherapie

Chemotherapie

Chemotherapie is een therapie die gebruikt wordt bij onder andere borstkanker en baarmoederkanker. De behandeling gebruikt medicijnen om snel delende cellen zoals kankercellen te doden. Chemotherapie beschadigt echter ook gezonde cellen en vervoert schadelijke stoffen naar onder andere de eierstokken waardoor deze hun functie kunnen verliezen. Hierdoor kan de menstruatie stoppen en begint de overgang vroeger dan normaal. Vrouwen kunnen dan, ook op jonge leeftijd, last kan krijgen van verschillende bijwerkingen, waaronder vaginale droogheid.

Vaginale droogheid behandeling zonder hormonen

 

Of de overgang definitief is en de klachten blijvend, hangt van verschillende factoren af. Soms verdwijnen de klachten vanzelf, maar indien dat niet het geval is, biedt MonaLisa Touch® de oplossing. Tot op heden bestond er immers geen behandeling zonder hormonen om vrouwen van hun vaginale klachten af te helpen. Vrouwen met een hormoon gevoelige tumor, dus vrouwen die eerder behandeld zijn voor borstkanker of baarmoederkanker, mogen echter geen oestrogenen innemen. Daarom biedt de MonaLisa Touch®, de eerste behandeling zonder hormonen, een alternatief voor vrouwen die geen hormonen mogen of willen gebruiken.

Wil je meer informatie over de MonaLisa Touch® vaginale droogheid behandeling zonder hormonen?

Laserbehandeling

Wat zijn de leefregels na de behandeling?

Na de behandeling wacht je best 2-3 dagen alvorens seksuele gemeenschap te hebben.

Kan de MonaLisa Touch® ook na borstkanker worden toegepast?

Ja, de MonaLisa Touch® is de eerste laserbehandeling zonder hormonen voor klachten van vaginale droogheid. Zo kunnen ook vrouwen met een hormoon gevoelige tumor gebruik maken van deze therapie.

Zijn er risico’s?

De MonaLisa Touch® is een lokale laserbehandeling waarbij vrouwen een licht warm gevoel kunnen ervaren dat niet onaangenaam is.  Heel af en toe ondervinden vrouwen enkele dagen later een kleine hoeveelheid bloedverlies.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Optimale resultaten worden zichtbaar na 3 behandelingen (1 behandeling om de 4-6 weken). Om het vaginaweefsel blijvend gezond te houden, is daarna 1 behandeling per jaar voldoende.

Meer vragen Contacteer ons