Behandeling van vaginale droogheid

MonaLisa Touch®

Eén op twee vrouwen heeft last van vaginale droogheid, ofwel vaginale atrofie. Hierbij wordt de vaginale wand veel dunner, verliest de vagina aan natuurlijke elasticiteit en is er een verminderde doorbloeding. Momenteel is de meest voorkomende behandeling van vaginale droogheid het op regelmatige basis aanbrengen van vaginale crèmes met hormonen. Deze behandeling is echter niet aangenaam en is niet voor alle vrouwen aangewezen. MonaLisa Touch® vormt daarom de ideale oplossing voor alle vrouwen die met deze ongemakken kampen, ook voor vrouwen die geen hormonen mogen innemen na een behandeling met chemotherapie. MonaLisa Touch® kan eveneens dienen ter aanvulling of vervanging voor de Hormone Replacement Therapy (HRT).

Laserbehandeling van vaginale droogheid MonaLisa Touch®

Hoe werkt de MonaLisa Touch®?

 

MonaLisa Touch® is een laserbehandeling zonder hormonen die zorgt voor een herstelling van de schedewand, zodat die opnieuw haar normale dikte, afscheiding, stevigheid en soepelheid krijgt. Deze niet-chirurgische procedure stimuleert natuurlijke processen en zorgt dat de waargenomen ongemakken redelijk snel verdwijnen. Tijdens de behandeling van vaginale droogheid wordt de vagina zo goed mogelijk droog gemaakt. Hierna brengt de gynaecoloog een klein buisje in dat het laserlicht in de cellen brengt waardoor die zich kunnen herstellen en er opnieuw een normale doorbloeding naar de vagina ontstaat.

De laserbehandeling gebeurt zonder verdoving, kent geen neveneffecten en is pijnvrij. De gehele procedure duurt in totaal slechts 5 minuten. Optimale resultaten worden zichtbaar na 3 behandelingen (1 behandeling om de 4-6 weken). Een eerste verbetering is al merkbaar na 1 behandeling van vaginale droogheid. Na 3 behandelingen voelt de vagina weer aan als voor de opkomst van de ongemakken. Om het vaginaweefsel blijvend gezond te houden, is daarna 1 behandeling per jaar voldoende.

“Ik vraag me vaak af waarom ik heel die lijdensweg heb doorgemaakt, terwijl het door deze ingreep eigenlijk zo snel beter kan worden.”

Voordelen van de MonaLisa Touch® laserbehandeling:

tijd

Snel en blijvend resultaat

pijnvrij

Pijnvrij

hormonen

Niet-hormonaal

Wat is de MonaLisa Touch®?

De MonaLisa Touch® is een laserbehandeling zonder hormonen die klachten van vaginale droogheid behandelt. De procedure is snel en pijnloos en herstelt de vaginawand waardoor deze opnieuw stevig en soepel wordt.

Hoe verloopt de MonaLisa Touch® behandeling?

De behandeling vindt plaats bij de gynaecoloog en duurt in totaal 5 minuten. De vagina wordt eerst zo goed mogelijk droog gemaakt. Daarna brengt de gynaecoloog een klein buisje in dat het laserlicht in de cellen brengt waardoor die zich kunnen herstellen en er opnieuw een normale doorbloeding naar de vagina ontstaat.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, de behandeling is pijnloos en er is geen verdoving nodig.

Wat zijn de resultaten van de behandeling?

Een eerste verbetering is al zichtbaar na 1 behandeling met de MonaLisa Touch® therapie. Vrouwen ervaren een verbetering van hun klachten door een herstelling van de vaginawand die na drie behandelingen opnieuw aanvoelt als voor de overgang.

Meer vragen Contacteer ons